Introvert en thuiswerken

Wat ik interessant vind als ik lees over thuiswerken en stress is of mensen met een introverte persoonlijkheid minder stress ervaren door het thuiswerken dan mensen met een meer extravert karakter. Voor mij, ik heb een introverte persoonlijkheid, gaat dat namelijk wel op. Mijn energie besteed ik op een werkdag aan werken en online contacten onderhouden, ik maak het heel simpel om mijn punt te maken. Er gaat geen energie meer naar strakke dagritmes, alle drukte van de spits, sociale prietpraat – wat een introvert niet altijd makkelijk afgaat – zelf verkozen of opgelegde verplichtingen en wat dies meer zij. Begrijp me goed, introverten zijn geen kluizenaars en ik geniet van vrienden, collega’s, theater, uit eten enz, net als de meeste mensen.

Maar voor mij is het eerder genoeg dan voor extraverten. Dan heb ik weer behoefte om mijn eigen dingen te doen, mijn gedachten te laten gaan en alle indrukken te verwerken. Daar laadt mijn batterij van op. Ondanks alle corona-ellende en mijn zorgen om de toekomst voel ik me goed bij het energieniveau waarop mijn leven terecht is gekomen. Dus ik omarm het thuiswerken en krijg er geen stress van. Ik ben heel benieuwd hoe jij dit ervaart als je een voorkeur hebt voor introversie maar ook als je meer extravert bent.

Misschien vind je dit ook interessant…

Fulltime Topaas!

Fulltime Topaas!

Vanaf nu is elke dag een Topaas-dag! Geen hybride werken meer maar alle energie en focus op Topaas Loopbaanadvies....

Lees meer
Checklist netwerken

Checklist netwerken

15 tips: doe er je voordeel mee! Netwerken is het opbouwen, onderhouden en benutten van persoonlijke contacten. Je...

Lees meer