INSPIRERENDE BOEKEN
tot nut en vermaak…

“Mensen zullen vergeten wat je zei,
Ze zullen vergeten wat je deed,
Maar ze zullen nooit vergeten wat voor gevoel je ze gaf”
– Maya Angelou –

FIJN OP DE BANK, DEURBEL ERAF EN TELEFOON UIT…

Celeste Ng heeft een trefzekere en genadeloze schrijfstijl die zij weet te combineren met een liefdevolle en milde ondertoon. Ik voelde me in het verhaal gezogen en moest af en toe even op adem komen en afstand nemen. Een boek dat raakt!

Ook in dit boek weer de beproefde en succesvolle Riley-mix van heden en verleden die onlosmakelijk met elkaar verbonden blijken. De Nachtroos is echter gelaagder, gevarieerder en persoonlijker. Aan het eind blijkt Het Lot nog cynischer dan je al dacht….

 

Het eerste deel van een serie van 7 boeken waarin we inspecteur Paul Vegter volgen in zijn werk maar vooral in zijn privéleven. Lieneke Dijkzeul is een taalvirtuoos, prachtig! Haar boeken liggen niet op mijn nachtkastje want wat een pageturners!

   

  screenshot boek Terry Hayes genaamd Ik ben Pelgrim

  Wat een debuut! Van de eerste tot de laatste regel boeiend, spannend, persoonlijk. Het is een next level spionagethriller waarin ook de waarden van de ‘tegenstander’ aandacht krijgen. Drie levens komen bij elkaar in een gepolariseerde wereld. Een lijvig boek dat nog dikker had mogen zijn.

  Vier vrienden, zo verschillend van elkaar maar voor het leven verbonden. Verwacht geen plot of climax maar geniet van de prachtige schrijfstijl en herken de worsteling met liefde, vriendschap, en pijn.

  Pessimisme kun je leren… maar waarom zou je als Weemoedt het tot kunst weet te verheffen? Lees jij de gedichtjes met een glimlach of een grimlach?

   

  Welk genre Follet ook beoefent, het is altijd raak. In deze geschiedschrijving van de 20ste eeuw volgen we drie families op drie verschillende continenten tijdens belangrijke historische gebeurtenissen die hen met elkaar in contact brengen. 

  screenshot boek van Cecilia Samartin. Ana's wake

  Een vrouw kijkt aan het sterfbed van haar man terug op haar leven. Ondanks trauma’s en verdriet is er veel liefde en blijdschap in haar hart. En een groot geheim. Zo prachtig geschreven dat de herinnering aan het boek een gevoel wordt…..

  Drie aanraders over introversie…

  Herkenbaar, hilarisch, confronterend en inzicht- gevend.

  Vanuit vele invalshoeken bespreekt, beproeft en analyseert Susan Cain introversie in relatie tot de maatschappij. Werk, relaties, cultuur, religie en biologie en hersenonderzoek. Boeiend en leerzaam evenals haar Tedtalk. Laat dit even tot je doordringen: een introvert die voor een volle zaal haar verhaal doet, wetende dat het de hele wereld over zal gaan!

  Sophia Dembling deelt haar persoonlijke ervaringen als introvert en schrijft vrolijk en humorvol over hoe zij zich verhoudt tot anderen.