Als HR-professional of als leidinggevende ben je je ervan bewust dat medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn van een organisatie. Daar zorg je goed voor, je investeert en geeft aandacht want van aandacht gaan mensen groeien. En dat komt de organisatie ten goede, de dienstverlening en de klanten.
Als HR-professional of als leidinggevende ben je je ervan bewust dat medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn van een organisatie. Daar zorg je goed voor, je investeert en geeft aandacht want van aandacht gaan mensen groeien. En dat komt de organisatie ten goede, de dienstverlening en de klanten.

Lukt het om in alle hectiek van de dagelijkse praktijk ook de mensen te zien die geen aandacht vragen? Die zelfstandig zijn, zich verantwoordelijk voelen, doen wat er gevraagd wordt en vaak meer? Zelden gaan ze tegen beslissingen in, vergaderen is niet aan hen besteed en presentaties geven al helemaal niet. Ze zijn bescheiden, altijd bereid in te springen en complimentjes wuiven ze weg. Ze kunnen ook jarenlang doorgaan met taken die ze niet leuk vinden maar wel goed kunnen, uit plichtsbesef en loyaliteit.

Tien tegen één dat deze medewerkers introvert zijn. Op mijn pagina over Introversie kun je meer lezen. Misschien herken je jezelf er ook wel in maar vast en zeker mensen in je omgeving.

Mijn programma’s heb ik speciaal voor deze doelgroep samengesteld.

Annerose is een heel fijne freelancer om mee samen te werken. Buiten het feit dat ze een goede, gepassioneerde en succesvolle loopbaancoach is, is het contact met haar ook prettig. Ze reageert snel, denkt mee, komt haar afspraken na en trekt aan de bel bij vragen. Ik zet haar graag in voor onze opdrachten.
Maaike Kerklingh, projectleider Leeuwendaal

Met energie aan het werk

Introverte medewerkers trekken niet zo snel aan de bel. Zij zetten hun schouders er extra onder, houden vol, cijferen zichzelf weg in het belang van het team of de klant. Juist de mensen die veel aankunnen en niet klagen lopen het risico op een burn out of een bore out. De Werkenergieanalyse® maakt dit zichtbaar. Letterlijk. In grafieken met groene, oranje en rode vlakken. Merk je dat een medewerker met weinig plezier en energie het werk doet? Lusteloos en vermoeid is? Vaak kort verzuimt? Dit korte programma maakt het verschil.
Lees meer

Groeien in je huidige baan

Dit programma is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de meer introverte medewerker. Veel introverten weten helemaal niet dat ze introvert zijn maar leggen zichzelf wel langs de extraverte meetlat. En ze zijn al zo kritisch op zichzelf. Vaak is zichtbaarheid een issue, profileren en presentaties houden. De ‘stille Willy’s ’ die zich op de achtergrond houden in vergaderingen en zich bij het koffieapparaat in stilzwijgen hullen. Het is zo waardevol als de medewerker van introversie zijn kracht weet te maken. Hij blijft heel dicht bij zichzelf én vergroot zijn impact. Dat gaat het team, de organisatie en de klanten merken.
Lees meer

Groeien naar een nieuwe baan

Zomaar even overstappen naar een andere baan, dat doen de meeste introverten niet. Het is ook nogal wat. Je moet het vertrouwde loslaten, dat waar je je veilig en comfortabel bij voelt. En dat is niet het enige, je moet er ook op uit. Je laten zien, een gesprek over jezelf voeren, jezelf ‘verkopen’ (met een mooie verpakking en een strikje eromheen? Niet doen!). Het is een heel proces van die eerste gedachte naar iets anders uit te willen of te moeten kijken naar daadwerkelijk actie ondernemen, en uiteindelijk het zetten van je handtekening onder je nieuwe contract.
Lees meer

Insights Discovery® teamsessie

Insights Discovery® is een instrument dat laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht en impact kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te herkennen, te waarderen en te benutten. Communicatie, samenwerken en doelen bereiken hangt nauw samen met de vaardigheid van gesprekspartners om op elkaar af te stemmen en te verbinden. Om verschillen niet te zien als tegenstellingen maar als aanvulling op elkaar. Diverse teams presteren beter, weten we uit onderzoek, maar alleen als ze diversiteit zien als hun kracht en er gebruik van maken. 
Lees meer