GROEIEN NAAR EEN NIEUWE BAAN 

GROEIEN NAAR EEN NIEUWE BAAN

Dit programma biedt alles wat de meer introverte medewerker nodig heeft om van baan te veranderen. Vrijwillig of verplicht.

Zo maar even overstappen naar een andere baan, dat doen de meeste introverten namelijk niet. Zij zijn loyaal, hechten aan een vertrouwde omgeving en aan mensen. Van baan veranderen betekent alles loslaten en niet weten wat je ervoor terug krijgt. Over jezelf praten in netwerk- en sollicitatiegesprekken, je ‘verkopen’. Er is weinig wat een introvert meer afschrikt dan dat.

Daarom leer ik de medewerker alle ‘extraverte’ gedachten over de zoektocht naar ander werk te herlabelen. Hoe blijf je in je eigen energie als introvert en laat je toch jezelf zien? Hoe vertel je waar je goed in bent, zonder dat het als borstklopperij voelt? Hoe regel je een netwerkgesprek zonder naar drukke netwerkbijeenkomsten te hoeven en zonder het gevoel dat je een ander lastigvalt?

Wat levert het programma op?

  • Het programma creëert beweging doordat de medewerker vertrouwen krijgt in eigen arbeidsmarktvaardigheden en er perspectief ontstaat op ander passend werk.
  • De medewerker weet wat hij te bieden heeft en kan dat ook uitdragen. De basis hiervoor is de vragenlijst van Insights Discovery® dat een persoonlijk en herkenbaar profiel oplevert.
  • De medewerker heeft een nieuwe focus op de toekomst en is volledig toegerust om daar te komen.
  • Hij kan zich presenteren in gesprekken, in CV, brief en op LinkedIn.

Hoe werkt het?

  • In een kosteloze en vrijblijvende intake heeft de medewerker alle ruimte om zijn verhaal te doen. Een driegesprek behoort tot de mogelijkheden.
  • In overleg met de leidinggevende of HR adviseur maak ik een voorstel met heldere doelen en hoe we daar gaan komen.
  • Mijn begeleiding eindigt als de medewerker alles in huis heeft om zelfstandig zijn weg te vervolgen. Dat kan eerder zijn dan dat hij een andere baan heeft gevonden. Wanneer het wenselijk is de medewerker te begeleiden tot hij daadwerkelijk een andere baan heeft gevonden, dan spreken we een verlenging af waarvoor ik een aanvullend voorstel zal doen.

Investering

Ik maak graag een voorstel op maat.