Zo is de naam Topaas Loopbaanadvies ontstaan

Ik hou ervan als dingen kloppen, in balans zijn, samenvallen. Dat had ik voor ogen toen ik ging nadenken over de naam van mijn loopbaanadviespraktijk. De naam moest ergens voor staan en bij mij als persoon passen en bij wat ik doe. Je begrijpt, de lat lag hoog…. Uiteindelijk ontstond het idee van een symbool waarin alles samen komt. Insights Discovery het instrument dat ik graag inzet, duidt de profielen van mensen met een voorkeur voor introversie aan met groen en blauwe kleuren. 

Aha, op zoek dus naar een groen/blauw symbool mét betekenis. Via de naam van de hoofdpersoon in een boek dat ik op dat moment las, Agathe (een edelsteen), kwam ik op topaas: een edelsteen die o.a. in het groen en blauw voorkomt. Maar dat niet alleen, toen ik me verdiepte in edelstenen en met name topaas, bleek dat topaas uitstekend past bij loopbaanadvies, persoonlijke ontwikkeling, het bereiken van doelen, gelukkig zijn met wie je bent en wat je doet. Lees wat ik ontdekte, dan begrijp je waarom alles samenviel voor mij, waarom de naam Topaas Loopbaanadvies klopte!

De betekenis van de edelsteen topaas

Topaas helpt je je eigen weg te vinden en te volgen en te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Topaas stimuleert daarmee jouw ontwikkeling (geestelijk en spiritueel) en zelfverwezenlijking. Geen wonder dat de steen geluk en voorspoed aantrekt. Het helpt je namelijk bij het waarmaken van je dromen en het bereiken van doelen die je voor jezelf gesteld hebt. Het is dan ook een fijne steen voor twijfelaars en mensen die zich gemakkelijk door anderen laten beïnvloeden, om zelfverzekerd je eigen plannen te verwezenlijken. Het stimuleert alle vormen van creativiteit en kan helpen als je inspiratie of nieuwe ideeën nodig hebt. 

Topaas helpt je om liefde te vinden, verbetert en versterkt bestaande relaties en vriendschappen en stimuleert wederzijdse trouw en eerlijkheid. Het helpt je de waarheid te zien, ook in jezelf, en helpt manipulatie, bedrog en onzuivere mensen te herkennen. Het maakt wijs, moedig en zachtaardig en stimuleert vergeving en het loslaten van negativiteit.
Naast de algemene eigenschappen van topaas werkt blauwe topaas vooral op de geest in. Het maakt de geest helder en geconcentreerd en verbetert de verwerking en opname van informatie. Topaas helpt je daardoor ook om helder te formuleren. Het is een goede steen om te dragen bij studie en examens.

Het brengt daarnaast de emoties in balans. Topaas verlicht stress en het gevoel van onder druk staan. Het helpt je te ontspannen in stressvolle situaties, zoals spreken in het openbaar. Vooral de blauwe topaas kan hier zeer waardevol zijn.