Nieuwe subsidieregeling per 1 januari 2022

De overheid stelt gedurende heel 2022 een budget van 200 miljoen euro beschikbaar ter stimulering van de arbeidsmarktpositie van mensen met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Het is een leer- en ontwikkelbudget van 1.000,- euro per persoon per jaar. Elke twee maanden kunnen er 35 duizend aanvragen worden ingediend. Meer over de regeling kun je lezen op Stap-budget  

Naast opleidingen komt er vanaf 2022 voor bepaalde doelgroepen STAP® Ontwikkeladvies beschikbaar. Op Stap-budget kun je dan een gekwalificeerde STAP® Loopbaancoach vinden die dit gratis traject voor je kan aanvragen en je in een aantal sessies kan helpen bij het krijgen van meer zicht op werk dat bij je past en/of het vinden van ander werk. 

Het STAP® Ontwikkeladvies is bedoeld voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben bij het in beeld krijgen en vinden van passend werk, zoals laagopgeleiden of ouderen.

Uiteraard doe ik mee aan deze regeling en vraag ik graag de subsidie voor je aan om je vervolgens te helpen bij je loopbaan- of Ontwikkelvraag. 

Misschien vind je dit ook interessant…

Meer ontspannen presenteren

Meer ontspannen presenteren

Verminder je stress tijdens een presentatie. Zeker voor introverten kan dat enorm helpen om met meer zelfvertrouwen voor een groep te staan.

Lees meer
Taboe op werkloos zijn

Taboe op werkloos zijn

Er is een taboe op werkloos zijn. Het stond in het NRC en socioloog Judith Elshout is erop gepromoveerd, niet op het...

Lees meer